Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2009 01:32 - Гражданинът Кейдж
Автор: urbanjoga Категория: Забавление   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2010 22:35


image

Колкото повече минути ме делят от последните титри на The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans, толкова повече филма ми харесва.., когато го забравя, ще е най-добре.

Всеки, който очаква да види нещо близко до оригинала на Абел Ферара ще остане разочарован. Както има истински и пластмасови домати, така и в The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans Вернер Херцог се опитва само да пресъздаде идеята за Лошият лейтенант.

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans не само е друг филм, но даже не е и трибют към оригинала, въпреки съсценариста Victor Argo, работил по раншния Лейтенант.  Могъщото отчаяние в образа на Мистър Кайтел, животинската себеомраза, лукатушещото стремление към светлината, покъртващите душата звуци и картини от ада, които очевидно само той може да пресъздаде, остават ненадминати. Не само това, Вернер Херцог не е и така милостив към героя си, колкото Ферара - свиди му се милостивия куршум накрая. С което цялата тема за изкуплението увисва като лявото рамо на Никълъс Кейдж във филма. Когато застреляха Харви в края на оригинала, мизансценът включваше надпис It All Happens Here, докато течеше шлагера We Still Gonna Love You. Aкт на насилие, мизантропия? Не, просто жизненият му цикъл се затвори, католическият Джизъс от хероиновите му халюцинации го прибра. А ето, че Вернер Херцог не си го дава героя току-така. Не и преди да го повиши в служебната йерархия и пусне през очистителен рехаб, не и преди да го направи татко на задаващо се дете от екс проститутка и екс наркоманка. Не и преди да го социализира и накара публично да се разкае. А не беше толкова отдавна, когато Херцог беше не екс, а Grizly man, например.

"Малките" минуси на The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans, които лесно могат да се задраскат и превърнат в плюсове, са липсата нещо, което да напомня саундтрак, неразработения типаж на Ева Мендес(може ли да се сравнява изобщо с Зоуи на Zoе Lund?) и неразработения, смешен Вал Килмър.

Иначе, в The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans Никълъс Кейдж определено е видим. Характерът му - твърде гротесков, е работен усърдно. Високо обръснатите бакенбарди, изкривен гръбнак, сако и уста, го правят един от куците коне, на които залага. Когато трябва обаче да респктира с лудост, ала Жокерският му смях звънти на кухо, а револверът, който неубедително развява, е като мокър бенгалски огън - безобиден и глупав.
http://urbanyogazanachinaeshti.blogspot.com/




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: urbanjoga
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 608344
Постинги: 249
Коментари: 183
Гласове: 1215